- 400g falukorv
- 200g riven mozzarella
- 1 burk med 185 gram ICA:s basilikapesto
- ½ gul eller röd paprika
- Pizzakrydda
- Svartpeppar
En snabblagad och enkel korvgratäng som nästan inte innehåller några kolhydrater.
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skiva sedan falukorven och placera dom i en smörad form på rader, om du är osäker så kika på bilden.
Ta en rejäl klick med pesto på varje korvbit.
Hacka sedan paprikan i små bitar och strö över korvbitarna. Avsluta sedan med parmesanosten och kryddorna.
Låt det grädda i 15 minuter. Om du har grill funktionen på din ugn så kan du byta till det när det är ca 5 minuter kvar.
Servera med en fräsh sallad!
Nam, hos oss er korv favoritten, og denne oppskriften skal absolutt prøves! Hilsen Anette 🙂
Jag ska testa detta nu, låter supergott!
Dock bara en liten grej, det står på receptet att man ska använda riven mozzarella men i beskrivningen står det parmesan.
Men hallå… falukorv?? ..4 g kolhydrater på 100 gram… kallas det för LCHF?
Marie: JA, det gör det. Gränsen är 5g kolhydrater per 100 g. Läs på lite först vetja.
Denna rätt är god. Rekomenderar den varmt!!!!!!!!!!!!!!!
Det står mozarella i ingredienserna och parmesan i receptet. Vad gäller och i vilka mängder?
Köp inte svensk korv! Full med skräp!