- 1,5 dl skalade sesamfrön
- 1 dl riven ost
- 1/2 tsk salt
- 1 ägg
Här kommer ett recept på ett gott knäckebröd enligt LCHF metoden.
Gör så här
Blanda – det blir en lite kletig smet. Bred ut tunnt på bakplåtspapper, grädda 15 min 175gr, skåra för bitar och vänd och låt torka på eftervärmen i ugnen.
Variation
I. Byt ut 1/2 dl sesam mot linfrö.
II. Tillsätt 1 – 2 msk olivolja, så blir brödet sprödare.
III. Med lite mer salt samt olivoljan, blir det ett tv-snack man kan äta med nån god dipp!
Jag har testat detta recept och är jättenöjd. Hur gott som helst. Kan rekommenderas.
Det här ska jag genast pröva på. Jag byter ut till Linfrö.
Detta recept är att rekommendera! Jag har gjort detta två gånger och första gången blev dom väldigt salta. Det var meningen att jag skulle göra dom som tv-snack som skrevs som variation men dom blev fruktansvärt salta men annars väldigt lyckade. Tror jag hade en väldigt salt ost så det är ju något att tänka på.
Idag gjorde jag min andra sats då jag gjorde den dubbel och utan salt. Det blev mycket bättre!
Jag äter mina ”knäckebröd” som kex till goda ostar och är perfekta till det.
Nu sist jag gjorde kexen så hade jag i färsk basilika och en olivolja som är smaksatt med vitlök. Dom blev super! Mums!
Urgott blev det, jag tog lite linfrön, pumpakärnor och solrosfrön också. Glad att jag hittade detta receptdå jag har svårt att vara utan bröd. Risken är väl att jag äter för mycket av det här bara…
Tack och lov för detta bröd!!!! Har gjort brödet flera gånger och jag älskar det! Enkelt och snabbbakat är det oxå! Mistänker att jag kan vara glutenintolerant och ska testa att utesluta gluten i min kost. Tycker väldigt mycket om bröd i alla dess former, så receptet kom som en skänk från ovan. LCHF metoden passar ju oxå för mina problem och om man dessutom tappar några kilon så är det ju extra plus i kanten. :0)
Mycket gott bröd som passar mej perfekt till kaffet p.g.a. jag är både glutenintollerant och har diabetes typ 1. Lisbeth.
vansinnigt gott!! hur enkelt som helst att baka.
hur mycket knäcke blir det? räcker det med en sats till en liten familj till maten?
Undrar hur brödet ska förvaras. Som vanligt hårt bröd, eller?
Kan bara hålla med, detta brödet är jättesmarrigt ++++
tunt heter det
Toppengott, jag tog mestadels sesamfrön, men även linfrön och solrosfrön. Kommer jag att göra många gånger detta.
yammi yammi..detta var gott. Precis som nämnts innan, som snacks att dippa med på helgen. Kanske en vitlöksdipp eller dyl.
Gubben blev såld. 🙂
MYCKET GOTT! Mycket smör och ost. Fantastiskt. P.S jag första gången blev dem brända efter 10 minuter. så jag rekommenderar att kolla redan efter 5 minuter 🙂
Tack för receptet! Jättegott bröd – lätt och frasigt. Passar även till ostbrickan. Mums!
Mycket gott och så enkelt att baka med.