- 3 dl Vispgrädde
- 5 ägggulor
Glass enligt LCHF, enkelt och jättegott!
Gör så här
Blanda ihop ingredienser i en bunke först och häll sedan ner smeten i en glassmaskin och kör i 15-30 minuter. Vill man ha den något sötare går det bra att tillsätta 2-3 tsk honung.
Förslag på smaksättning
2 kryddmått äkta ekologiskt vanilj pulver ger dig vaniljglass
Om du har förslag på smaksättningar så tipsa gärna om det i en kommentar nedan!
jag smaksätter min glass med 1 ask (125 gram) färskost och 2 msk fruktos. Suveränt gott
Hej! Hittade nyss hit. Kul med lite ny inspiration. 🙂
Åh, jag MÅSTE köpa en glassmaskin, det märker jag ju.
Här är en glass man inte ens behöver ha i frysen. Ingen glassmaskin behövs heller: 3 dl vispgrädde, 2-3 dl creme fraiche, 2 ägggulor, 300 g frysta hallon (eller mer), ej tinade obs! Vispa grädden fluffig. Vispa creme fraichen fluffig. Hacka hallonen. Blanda allt. Vispa lite till så smeten blir rosafärgad. Servera genast (eller frys i portionsformar).
Varför inte koka grädden med en vaniljstång i.
Låt svalna, blanda med äggulor och kör i glassmaskin.
Annars finns även vaniljextrakt (äkta) i flytande form. Populärt i staterna, kan vara svårt att hitta här i Sverige, men det finns.
jag skulle ju vilja säga att man kan hacka ner nötter och 80 % choklad, men då frångår man väl lchf lite…..men det gör man med hallon med
Honung? Känns inte riktigt bra, är det fusk? 😛
En glassmaskin ska jag nog också skaffa mig… Annars brukar jag göra min egen ”glass” med bara frusna hallon (slänger i ett par frusna björnbär också ibland) som jag tinar i micron i 30 sekunder och sen mixar med vispgrädde till lagom konsistent. Pudra över med lite kakao. Jättegott och enkelt.
”ägggulor” ? 😀
Här är en glass man inte ens behöver ha i frysen. Ingen glassmaskin behövs heller: 3 dl vispgrädde, 2-3 dl creme fraiche, 2 ägggulor, 300 g frysta hallon (eller mer), ej tinade obs! Vispa grädden fluffig. Vispa creme fraichen fluffig. Hacka hallonen. Blanda allt. Vispa lite till så smeten blir rosafärgad. Servera genast (eller frys i portionsformar).
Godaste glassen! Testade precis, mums! Jag brukar annars tycka det är äckligt att äta grädde bara sådär, men nu smakade det som glass! Massa stjärnor!
glömde lägga till citat tecken 😉 Sorry, refererade till ”NN”s recept
Vi provade denna glassen men det var ärligt talat den värsta ”glass” vi någonsin smakat! Dessutom ser den inte alls ut som på bilden, den blir mer gul(antagligen från ägggulorna).
Jag fick inte detta att ta ihop i glassmaskinen 🙁 Efter drygt 50 minuter var det fortfarande rinnande. JAg vispade upp det och frös i en form i stället.
Jag tycker det verkar som att man måste förvispa grädden lite innan man sätter det i maskinen?!
varför lägger du upp bilder på mat som inte ens föreställer det du ger recept på? okej om det varit någon annans bild, bara det är samma som du skriver om, men inte ens samma jävla sak? astråkigt
Hej. Vi ber om ursäkt, då vissa bilder är mer till för att ”krydda inlägget” än att illustrera hur just måltiden bör se ut. Vi ska bli bättre på’t!
Jag la till 2 msk honung 2 st rutor 85% choklad (riven) och fröna från en vaniljstång. I våran familj tyckte vi detta blev gott.
Stockholms essensfabrik säljer en massa essenser att smaksätta både glass och annat. De har också kryddor, som inte innehåller glutamat.
Man kan också köpa sukrin på hälskostbutikerna(dyrt9 men går åt så lite så man får lite söt smak i efterrätter.
Hasselnöter hackade och vaniljstång är jättegott i glass. I med nötterna först när glassen börjat tjockna i ismaskinen. Toppa m mörk choklad vid fest + ev lite conjac ( bara nån msk annars får du inte glassen att frysa) och jo i en bra glassmaskin skal man inte behöva vispa innan.
Jag är helt galen i glass och tyckte detta blev helt okej! Gjorde en halv sats, blandade i en dl kesella, en halv msk sötningsmedel och flytande vaniljarom (från äkta bourbonvanilj) och det blev riktigt smarrigt 😀
Testa att lösa ett gelatinblad i lite grädde och förvispa grädden och tillsätt gelatinet i denna. gelatinet motverkar isbildning i glassen när man kör den i maskin och höjer smält tempen något.
MVH
Andreas (kock till vardags)
En fantastiskt god smaksättning är apelsinrasp, mandel och kardemumma