• 1 hel fläskfilé
  • 1 medelstor paprika (färg enligt tycke)
  • 1 medelstor tomat
  • Ostskivor
  • 4 dl grädde
  • 3 pkt bacon
  • ½ krm cayennepeppar, chilli pulver coh paprikapulver
Fläskfilégratäng

En fläskfilégratäng som går lika bra att äta varm som att ätas dagen efter!

Gör så här
Sätt ugnen på 175. Stek baconet i hela remsor i smör tills det blir knaprigt( eller enligt smak), skiva filén i ca 1 cm tjocka skivor, det gör inget om dem blir 1,5 cm, det tar bara lite längre tid att steka dem,häll inte av stekfettet det använder du till att steka filén i. Genomstek filén, lägg skivorna i botten på formen, bryt baconet i lagom stora bitar, strö över filén i ett jämnt lager. Skiva tomaten, fördela den över filén och baconet så att den täcker hela formen, Räcker inte en ta en till. Finhacka paprikan, strö över tomaten(erna), hällgrädden i formen.

Skiva osten och lägg som ett täcke över, stoppa i den i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills osten fått en gyllenbrun yta. Kryddningen är sparsam men LITE cayennepeppar, parikapulver och chilli.

Denna gratäng mår mycket bra av att ätas dagen efter, därav den lilla mängden kryddor.