- 4 st Kycklingfiléer (tärnade)
- 15 gram smör
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1-2 tsk Curry
- 1 tsk Sambal oelek
- 3 dl Grädde
- 2 dl Crème fraiche
- ½ tsk salt
Recept på en lättlagad och väldigt god kycklinggryta
Gör så här
Smält smör i stekpannan, tillsätt vitlök, curry och sambal oelek. Bryn nu kycklingbitarna lätt (inte genomsteka) tillsammans med kryddorna. Häll sedan i grädden och sänk till lägsta värmen på spisen och låt småputtra i ungefär 40 minuter. Blanda sedan i Crème fraiche och sedan är det klart! Servera ev med kokta grönsaker, exempelvis broccoli och blomkål.
Tack till Monica Hansson för detta recept. Skicka in ett recept du också!
Den här var jättegod och blev en hit hos alla! Smaken blev dock lite klen pga all grädde så jag lade till en matsked(!) extra curry, en tesked timjan, gurkmeja och lite extra salt. Då blev det mums! Hade också i paprika och broccoli som fick koka med kycklingen och det gav lite mer variation och tuggmotstånd. Rekommenderas, och var som sagt inte rädd att våga leka lite med kryddningen.