- 4 kycklingfiléer
- Smör
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2-3 tsk curry
- ½ tsk salt
- 1-2 tsk sambal oelek
- 8-10 stora färska champinjoner
- 1 liten purjolök
- 3-4 dl grädde
- 1 brk crème fraiche, ca 150 g
En god och enkel currykyckling som passar utmärkt som en LCHF-rätt..
Gör så här
Börja med att skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Stek dem sedan i smör och lägg över dom i en bunke.
Dela sedan kycklingen i mindre bitar och smält smör i en stekgrytta. Lägg i curry, sambal oelek, salt och vitlök, fräs till kryddorna.
Lägg sedan i kycklingbitarna och bryn dom. Tillsätt grädden och låt det sen småputtra under lock i 35-40 minuter.
Tillsätt sist crème fraichen och låt koka upp. Servera med broccoli, blomkål eller några andra kokta grönsaker.
Mycket gott! Tack för tipset!
jag gjorde med en god kycklingsgryta diag
En storfavorit! Rekommenderas starkt.