• 2 st broccolibuketter
  • smör
  • 1 gul lök
  • 4 dl vispgrädde
  • 400 gram strimlad kassler
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Broccoligratäng med kassler
Betyg 3.93 av 46 röster (78%)
Broccoligratäng med kassler

En enkel rätt där ugnen sköter det mesta. I receptet föreslår vi sallad men kan serveras med andra tillbehör.

Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
2. Skär sedan broccolin i relativt stora bitar.
3. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min.
4. Smör sedan din ugnsfasta form och lägg sedan i broccolin.
5. Hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör.
6. Lägg sedan i vispgrädden i stekpannan.
7. Tillsätt sedan ost, kassler och kryddor. Mixa ihop allt och låt det sedan småkoka på svag värme i ca fem minuter.
8. Häll sedan såsen över broccolin i din form.
9. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.

Servera med sallad.