- 600 gram köttfärs
- 400 gram bacon
- 1 st lök
- 3 msk chilisås
- Peppar
- Fyllning i gratängen:
- Champinjoner så det täcker botten
- 1/2 Squash i 2mm skivor
- Riven ost
- Äggstanning:
- 3 st ägg
- 2 dl standardmjölk 3%
- 1 dl grädde
- Peppar
En väldigt god bacongratäng som funkar för alla och inte bara LCHF:are. Enkel att göra om med hjälp av lite kryddor.
Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.
Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.
Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.
Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.
Supergod. Denna kan jag äta till frukost, lunch & middag 7 dagar i veckan 🙂
Rekommenderas varmt – har tillagat denna flertalet gånger och den är supergod!