• 600 gram köttfärs
  • 400 gram bacon
  • 1 st lök
  • 3 msk chilisås
  • Peppar
  • Fyllning i gratängen:
  • Champinjoner så det täcker botten
  • 1/2 Squash i 2mm skivor
  • Riven ost
  • Äggstanning:
  • 3 st ägg
  • 2 dl standardmjölk 3%
  • 1 dl grädde
  • Peppar
Bacongratäng

En väldigt god bacongratäng som funkar för alla och inte bara LCHF:are. Enkel att göra om med hjälp av lite kryddor.

Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.

Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.

Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.

Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.