- 8 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 paket bacon
- (ev. lite hackad purjolök)
- 1 dl keso
- 1 dl riven ost
- salt & peppar
Ägg och bacon muffins är ett perfekt mellanmål för oss som äter enligt LCHF.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skär baconet i små bitar och stek. Blanda sedan alla ingredienser och häll smeten i muffins formar. Stoppa sedan in dem i ugnen ungefär 20 minuter.
Tack till Kevin Lynch för receptidé och foto. Gjort egna recept? Skicka in här!
Sparas!
De blev goda, men föll ihop när jag tog ut de ur ugnen och fastnade i formarna..vad gjorde jag för fel tro?
Eftersom smeten blir väldigt tunn, är det svårt att baka i muffinsformar. Det rinner över. Jag valde att hälla smeten i avlång bakform och sedan skära skivor när det kallnat. Man måste då lägga till några minuter i ugnen, tills smeten stelnat.
Jag har gjort olika varianter på denna med bla mer keso, choritzo, fetaost, soltorkade tomater. Använder en muffinsplåt som jag smörjer lite…då fastnar de ej.
Mumsigt med en god sallad till.
Kan man byta ut Keso mot något annat?
Svar till Cattis:
Jag har gjort muffinsarna med 2dl riven ost istället för 1dl vardera av keso och ost. Det blev jättegott! Man får inte glömma att smörja sin muffinsplåt, bara, som Kicki skriver! Lycka till!
Jag gjorde dubbel sats och blandade i 2 tsk bakpulver. Då rinner det inte över och sitter inte så mycket fast .
Oj glömde att jag höjde värmen till 225 grader.
Kan man frysa in detta mellanmål?
Jag testade att göra i mazarinformar och det fungerade. Men de tog slut, så några vanliga muffinsformar blev tvunget också- och där rinner det över.
formarna vek sig,får skrapa av formen:(
Borde läst allas kommentarer innan jag satte inång – nu blir det städning av ugn, golv, diskbänk och iPaden :/
Tips! Använd muffinbakplåt som redan har formen av muffins…. lägg i pappersformar så blir de så fina 🙂
Jag tog stora muffinsformar, penslade dem med olja och tillsatte lite bakpulver i smeten…..kanongott! Tack för enkelt och bra recept!
Hur mönga kalorier inehåller en sädanhär muffin då?^^