- 700 gram kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftator
- 1 msk smör
- timjan
- 2 dl crème fraiche
- 125 gram ädelost
- 1,5 dl hackade valnötter
- 1 msk kycklingfond
- salt och peppar
En enkel men smakfull LCHF rätt. Följ receptet och vänta på att rätten ska bli klar i ugnen!
Gör så här
1. Börja med att sätta ungen på 200 grader.
2. Skär sedan kycklingfiléerna på längden så att kycklingen blir i två delar.
3. Hacka lök och vitlök.
4. Stek sedan löken, vitlöken i smör tills dom har fått färg.
5. Lägg sedan i kycklingfiléerna i samma stekpanna och stek i några minuter på varje sida.
6. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och timjan.
7. Lägg sedan kycklingen, löken och vitlöken i en ugnssäker form.
8. Mixa ihop ädelost med en pressad vitlöksklyfta, crème fraiche, valnötter och fonden. Bred sedan detta över kycklingen.
9. Låt sedan detta gratineras i ca 30 minuter i ugnen.
Servera med haricot vertes.